Voeding: consumptie van toegevoegde suikers
De gemiddelde consumptie van toegevoegde suikers is
60 gram per dag
Verslagperiode: 2012/2016
Bron: RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) (Voedselconsumptiepeiling) en WUR (Wageningen University &Research)
Voeding: consumptie van toegevoegde suikers
Dit kerncijfer betreft de gemiddelde consumptie van toegevoegde suikers (per persoon in gram/dag), gewogen voor sociaal-demografische factoren, seizoen en dag van de week.
Naar geslacht
Sla de grafiek Gemiddelde consumptie toegevoegde suikers in gram per dag over en ga naar de datatabelBron
RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016) en WUR (Wageningen University &Research)
Verslagjaar
2012-2016
Laatste update gegevens
26 november 2018
Updatefrequentie
Onregelmatig
Meer info
Voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl
Suiker, toegevoegd op www.wateetnederland.nl
Naar geslacht en leeftijd
Sla de grafiek Gemiddelde consumptie toegevoegde suikers in gram per dag over en ga naar de datatabelBron
RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016) en WUR (Wageningen University &Research)
Verslagjaar
2012-2016
Laatste update gegevens
26 november 2018
Updatefrequentie
Onregelmatig
Meer info
Voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl
Suiker, toegevoegd op www.wateetnederland.nl
Ongeveer iedere 6 jaar vindt een voedselconsumptiepeiling onder de algemene bevolking plaats. Er wordt in een periode van meerdere jaren data verzameld. In de periode van 2007 tot en met 2010 vond het plaats onder 7-70-jarigen. Van 2012-2016 vond het plaats onder 1-80-jarigen. De voedselconsumptiepeiling is onderdeel van de Leefstijlmonitor. Lees meer over de voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl. Gegevens over toegevoegde suikers zijn berekend door onderzoekers van de WUR (Wageningen University &Research).