Voeding: consumptie van toegevoegde suikers

De gemiddelde consumptie van toegevoegde suikers is

60 gram per dag

 

Verslagperiode: 2012/2016
Bron: RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) (Voedselconsumptiepeiling) en WUR Wageningen University &Research (Wageningen University &Research)

Voeding: consumptie van toegevoegde suikers

Dit kerncijfer betreft de gemiddelde consumptie van toegevoegde suikers (per persoon in gram/dag), gewogen voor sociaal-demografische factoren, seizoen en dag van de week.

Naar geslacht

Skip chart Gemiddelde consumptie toegevoegde suikers in gram per dag and go to datatable

Bron 
RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016) en WUR Wageningen University &Research (Wageningen University &Research)
Verslagjaar  
2012-2016
Laatste update gegevens  
26 november 2018
Updatefrequentie 
Onregelmatig
Meer info
Voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl
Suiker, toegevoegd op www.wateetnederland.nl

Naar geslacht en leeftijd

Skip chart Gemiddelde consumptie toegevoegde suikers in gram per dag and go to datatable

Bron 
RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) (Voedselconsumptiepeiling 2012-2016) en WUR Wageningen University &Research (Wageningen University &Research)
Verslagjaar  
2012-2016
Laatste update gegevens  
26 november 2018
Updatefrequentie 
Onregelmatig
Meer info
Voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl
Suiker, toegevoegd op www.wateetnederland.nl

Ongeveer iedere  6 jaar vindt een voedselconsumptiepeiling onder de algemene bevolking  plaats. Er wordt in een periode van  meerdere jaren  data verzameld. In de periode van 2007 tot en met 2010 vond het  plaats onder 7-70-jarigen. Van 2012-2016  vond het plaats onder 1-80-jarigen. De voedselconsumptiepeiling is onderdeel van de Leefstijlmonitor. Lees meer over de voedselconsumptiepeiling op RIVM.nl. Gegevens over toegevoegde suikers  zijn  berekend door onderzoekers van de WUR Wageningen University &Research (Wageningen University &Research)